Kompanija Tesla snizila cene automobila

BIZNIS.RS
Kompanija Tesla šesti put od početka godine snizila cene automobila
20 Apr 2023 – 01:20 Vesti 0 Komentara
Toyota Model 3 & Model Y
Kompanija Tesla snizila je cene za svoje modele električnih vozila Model Y i Model 3 u Sjedinjenim Američkim Državama, šesti put od početka godine, zbog zabrinutosti oko ispunjavanja ranije zacrtane profitne marže zbog nešto slabijih rezultata prodaje.

Tesla je snizila cene Modela Y za 3.000 dolara i Modela 3 za 2.000 dolara, te je njihova cena na američkom tržištu sada ispod 40.000 dolara po komadu, izvestio je Reuters.

Kompanija koju predvodi Ilon Mask (Elon Musk) smanjila je američke cene Modela 3 za 11 odsto ove godine i a Modela I za čak 20 procenata – što je potez koji dolazi u trenutku dok se SAD spremaju da uvedu strože standarde koji će u suštini ograničiti poreske kredite za električna vozila.

Kompanija je takođe nedavno snizila cene u Evropi, Izraelu i Singapuru, kao i u Japanu, Australiji i Južnoj Koreji, proširivši akciju popusta koju je započela u Kini u januaru kako bi podstakla potražnju.

Tesla je ranije ovog meseca prijavila kvartalni rast isporuka od četiri odsto u prvom kvartalu, što je mnogo manje od 17,8 odsto iz četvrtog kvartala prošle godine.

Dok se očekuje da će Tesla prijaviti povećanje prihoda u prvom ovogodišnjem kvartalu od 24,2 odsto na godišnjem nivou, na 23,29 milijardi dolara, analitičari su smanjili prosečnu procenu profita na nivo od oko 2,4 odsto u poslednja tri meseca, prema podacima Refinitiva.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Tesla

čitanja : 294

Share