Šef Nvidije: Zemlje moraju samostalno graditi infrastrukturu za AI

Šef Nvidije: Zemlje moraju samostalno graditi infrastrukturu za AI

STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2024 / 12:47
Autor: SEEbiz
NEW YORK – Smatra da je strah od opasnosti koje nosi umjetna inteligencija prenapuhan, naglasivši da su regulatori uspješno utvrdili okvir za nove tehnologije i sektore, poput automobila i zrakoplovstva.
Svaka zemlja mora imati vlastitu infrastrukturu za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi iskoristila njezin ekonomski potencijal i istodobno zaštitila svoju kulturu, izjavio je u ponedjeljak izvršni direktor američkog proizvođača čipova Nvidia.

Ne možete dopustiti da vam je grade drugi, rekao je Jensen Huang na Svjetskom summitu vlada u Dubaiju.

Zahvaljujući dominaciji na tržištu vrhunskih čipova za umjetnu inteligenciju tržišna kapitalizacija Nvidije popela se u međuvremenu na 1,73 bilijuna dolara.

Nvidia „demokratizira“ pristup umjetnoj inteligenciji, ustvrdio je šef američke tvrtke, a „na vama je da preuzmete inicijativu, aktivirate svoju industriju, izgradite infrastrukturu, što prije“.

Smatra da je strah od opasnosti koje nosi umjetna inteligencija prenapuhan, naglasivši da su regulatori uspješno utvrdili okvir za nove tehnologije i sektore, poput automobila i zrakoplovstva.

Nekima je u interesu da plaše ljude novom tehnologijom, da mistificiraju tehnologiju (umjetne inteligencije – op. ur.), da ljudima sugeriraju da ne poduzimaju ništa na području te tehnologije i da taj posao prepuste drugima. Mislim da bi takva strategija bila pogrešna, rekao je Huang.

U listopadu SAD je uveo nova ograničenja za izvoz određenih skupina čipova za umjetnu inteligenciju u Kinu. U studenom Nvidia je objavila da surađuje s klijentima u Kini i na Bliskom istoku na pribavljanju izvoznih dozvola za nove proizvode koji bi bili u skladu s američkim propisima.

Glavni izvršni direktor američke kompanije nije u ponedjeljak govorio o toj temi, napominje Reuters.

 

 

 

Tagovi: NvidiaHuangaiumjetna inteligencija
PROČITAJ I OVO
Ozbiljan pad prodaje industrijskih robota u SAD-u

PAD
Ozbiljan pad prodaje industrijskih robota u SAD-u
NEW YORK – Sjevernoameričke kompanije naručile su u 2023. godini znatno manje robota, prekinuvši petogodišnje razdoblje uzleta u uvjetima usporavanja gospodarstva i viših kamata koji otežavaju nabavu sofisticiranih strojeva, pokazalo je istraživanje.
Musk mora svjedočiti u istrazi SEC-a o njegovom preuzimanju Twittera

SVJEDOČENJE
Musk mora svjedočiti u istrazi SEC-a o njegovom preuzimanju Twittera
NEW YORK – Glavni izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk mora svjedočiti u istrazi američke Komisije za vrijednosne papire i burzu u vezi s njegovom akvizicijom Twittera 2022. godine, naredio je američki sudac u sudu koji je podneo zahtjev u subotu.
Tehnološke kompanije diljem svijeta ove godine podijelile 34.000 otkaza

OTKAZI
Tehnološke kompanije diljem svijeta ove godine podijelile 34.000 otkaza
LONDON – Tehnološke tvrtke ove su godine ukinule 34.000 radnih mjesta dok su reorganizirale svoju radnu snagu kako bi ulagale u nova područja kao što je generativna umjetna inteligencija.
Bivši šef Nokije kandidat za predsjednika Nadzornog odbora SAP-a

KANDIDAT
Bivši šef Nokije kandidat za predsjednika Nadzornog odbora SAP-a
BERLIN – Njemačka softverska tvrtka SAP nominirala je finskog biznismena Pekku Ala-Pietilu da se kandidira za predsjednika svog nadzornog odbora nakon što je sadašnji imenovani predsjednik Punit Renjen odlučio podnijeti ostavku, objavio je SAP u nedjelju.
Đikić: Godinama sam žrtva krađe identiteta

SIVA ZONA
Đikić: Godinama sam žrtva krađe identiteta
ZAGREB – Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić godinama je žrtva krađe identiteta na internetu, na kojem nepoznati kriminalci prodaju lažne medicinski proizvode potpisujući da Đikić jamči njihovu kvalitetu, pri čemu su izvan dosega ruke pravde.